v.49 En intensiv vecka på olika sätt, för att avsluta veckan med en fantastisk gemensam aktivitet

Allmänt

Samtidigt som det blåst en del utanför byggnaden så har lugnet och rofylldheten bland barnen fortsatt blomstra.

Vi är inne i en förändringsprocess och kan inte mer än att ta till oss kritiken om att vi tidigare kallat oss och fortsatt hetat Eastern Swedish School. Ordet school får vi inte använda utan måste istället använda ordet tutorial, handledning. Bolaget som driver verksamheten heter nämligen sedan några år tillbaka Tutorial Management Ltd.

I all information till hemskolor och vårdnadshavare så har vi (både vad vi anser och även fått feedback kring) förmedlat att vi handleder barnen utifrån planeringar och material so m skickas med från deras hemskola.

Vi har även använt den information vi fått från myndigheterna kring vad som gäller kring en Tutorial (som alltså betyder handledning), som vi numer är registrerade som. För att säkerställa detta och även klargöra allt, så har vi nu anlitat ett thailändskt företag med expertis och erfarenhet inom bl a skola / handledningsområdet, tillstånd, licenser, som nu hjälper oss att få 100% rätt registrering mm hos immigration och andra berörda myndigheter i Thailand.

Igår hade vi ett föräldramöte där även företaget deltog och besvarade frågor kring detta. 

Vi har även börjat se över och förändra innehållet på vår hemsida för att se till att all information, och dess betydelse klart ska framgå och givetvis vara 100% korrekt. Detta har lett till att hemsidan legat nere under någon dag då domänen kommer förändras/ omdirigeras, samt att vi reviderat innehållet en del. Dock har domänen inte ändrats ännu men överlåtelsen kommer troligen ske under de kommande dagarna.

Vi är tacksamma för all feedback och stöd vi fått från såväl, tidigare, nuvarande och återkommande familjer, samt er därhemma för all pepp.

En viss förändringsprocess är nu påbörjad på flera plan, och vi kommer uppdatera med information så fort vi har lite mer kött på benen.

Förutom en normal vecka där barnen fått träna och utveckla sina förmågor inom det teoretiska, så har det även varit simträning, Luciaträning och gemensam aktivitet med diverse samarbetstävlingar!

Idag tändes andra ljuset i advent och vi hade en gemnsam aktivitetsdag med jultema där barnen fick tävla i olika grenar i åldersblandade grupper. Allt från stafetter, kluriga gåtor och tornbygge där skumtomtarna mötte Lussekatterna. Mycket fokus låg på samarbete och gemenskap. Dagen avslutades med fina hejaramsor och kanelbullar. 

Nästa vecka händer det en hel del spännande studiebesök och traditionella firanden. 

Onsdag 13/12: Vi uppträder  med vårt Luciatåg på Three Tree Beach. Kl 17.00 serveras det en buffé och strax efter kl 18 kommer vi och lussar. Se mer information på vår FB-sida. Alla går till 15.00 denna dag.

Torsdag: Studiebesök till ett tempel i Klaeng för åk 4-9. Bussen går strax efter 8.30 och de är hemma till lunch igen. Slutar som vanligt kl 14.15.

Fredag: Studiebesök till akvariet för åk F-3. De åker under fm och är tillbaka till skolan slutar.

Matsedel nästa vecka: Måndag: Green curry, Tisdag: Spagetti och köttfärssås, Onsdag: Panaeng, Torsdag: Tacokyckling med ris

Marie

Förskoleklass

Barnen har blivit bekanta med mönster i matematiken. De fick planera hur deras armband skulle se ut genom att rita mönster på ett papper. Sedan följde de ritningen och det blev fina kreationer. De har även jobbat med 5-kompisarna och skrivit brev till tomten. 

Barnen har en uppdragskalender och en rit- och filmkalender varje dag så kanske följer något uppdrag med hem som är svårt att genomföra under dagen. Ett av uppdragen under veckan var att göra ett julpyssel så det kunde vi lätt lösa. Barnen skapade glittrande stjärnor att hänga i en gran eller gardin därhemma. Vi har även tränat flitigt på luciasånger, haft takt och rytmövningar och en musikquiz.  

Helena

1-3

Vi har tränat teknik och då speciellt saxen. Vi har tittat in i örat och pratat om hörseln. Vi har en elev som har byggt ett palats med inspiration av Taj Mahal. I Sverige brukar vi använda kikärtor och här blev det jordnötter. Vi har även byggt en kulbana av gammalt skräp. Vi hoppar på tallinjen både framåt och bakåt. Varje gång vi har matematik löser vi problem tillsammans.  

Åsa , samt Janina och Linnèa (VFU)

4-5

Vi har nu lämnat Europas flaggor bakom oss och blickar istället ut mot Asien och övriga världen. Det har varvats luciasånger med inlämningar och prov och det är kul att se hur fokuserade de är. 

Vi har även diskuterat vad som sker i vår omvärld genom att utvärdera föregående veckas “Lilla aktuellt” och samtliga deltar även där med tankar och åsikter på ett engagerat sätt.   

Micke

6-9

De senaste dagarna har det tränats på luciasånger. Det är så fint att höra eleverna från förskoleklass till högstadiet, ta ton tillsammans på samlingarna. 

I övrigt har veckan rullat på med inlämningsuppgifter som delgivits hemskolorna. Det har avverkats allt från genetik, olika genrer i musik, skillnaden mellan gruva och dagbrott till ekvationer, bilduppgift med gråskalor, tyska glosor och reklam. Lilla aktuellt och News reel på engelska kikas det också på för att de ska hålla sig uppdaterade om sin omvärld. 

Anna

Idrott

Under veckan har det varit idrott både på land och i vatten. Den yngre gruppen har genomfört diverse samarbetslekar där smidighet såväl som pricksäkerhet har tränats. 

De äldre eleverna fortsatte med att på ett lekfullt sätt jobba högintensivt där puls, lek och styrka varvades. Vi lekte bl.a. “jägarboll” och “konvändning” och vi körde armhävningar till Muminsången. 

Samtliga har också haft simträning. Utifrån ålder och kunnande har vi fokuserat på följande områden, att flyta, dyka, livrädda, grunderna i simteknik kring arm- och bentag samt att orka simma längre sträcka.  

Linus & Micke

Etiketter