Det började redan 2010 med att en förälder undersökte möjligheterna kring att starta en skola där elever skulle ha möjlighet att fullfölja sina skolarbeten som de annars skulle missa om de var iväg på en längre semester. Han arbetade med projektet själv, fram tills januari 2011, då han och en förälder till bestämde sig för att samarbeta för att det skulle finnas en verksamhet för deras barn. Pga tidsbrist och även flytt till Sverige igen så valde man att 2019 sälja både fastighet och verksamhet.

Därför ägs numer verksamheten av entreprenör Göran R Svensson som utvecklat både byggnaden och verksamheten! I samband med ägarbytet så registrerades skolan istället som en Tutorial (handledningsverksamhet) då det är det som är syftet med verksamheten. Att handleda och stötta barn och elever i deras skolarbete och planering de fått med sig från sin hemskola i Sverige. 

Det erbjuds också barnomsorg / daycare för barn i åldrarna 2-5år, där de i lek och aktivitet får stöd av utbildade förskolelärare, samtidigt som de har ett socialt utbyte av jämnåriga.

Vi erbjuder hög kvalité, både gällande handledning och utbildade vuxna som annars arbetar inom skola/ barnomsorg i Sverige. En stor faktor till att föräldrar och barn/elever är så nöjda, har visat sig vara vår flexibilitet och att kunna individualisera arbetet då alla arbetar med olika läromedel. Vi har fått mycket god respons från såväl elever, föräldrar och hemskolor, och vi har flertalet återkommande familjer varje år.

Byggnaden har genomgått en totalrenovering både invändigt och utvändigt med tak över innegården som ger skugga på det det sköna konstgräset.