v.44 Nu dubblas elevantalet!

   Allmänt
När höstlovet börjar i Sverige- då startar vi upp med en relativt lugn, men fantastisk härlig vecka här i Thailand. Första veckan är det alltid några som vill mjukstarta och det blir en bra inkörsport.
Nästa vecka dubblas antalet och vi är då redan 35st. Vi har skickat ut information till samtliga föräldrar om att vi önskar att alla nya , kommer med föräldrar 08.00 på måndag så vi kan ha en gemensam information.
Det som är nytt för i år är att vi har Thai-undervisning, för de elever som är återkommande och kan grunderna. Nu är det 1 gång per vecka men kan eventuellt bli två. Det är helt frivilligt och kan innebära att man behöver jobba lite hemma, då man missar 1-2 lektioner i andra ämnen. Dock arbetar de eleverna lite extra på morgonen i matematik, när övriga har samling med grunderna i thai.
Jag vill tacka för alla grattis och skönsång på min födelsedag!
I helgen har några föräldrar tagit initiativ till att ha Halloweenfest på stranden- KUL!
Nästa vecka börjar vi med fotbollen igen. Det är onsdagar 15.15-16.30, samt söndagar 16.30-17.30 på stranden nedanför Pinery Park. För er som väljer att barnen ska stanna kvar- glöm inte att skicka med ett mellanmål som de kan lägga i kylen på morgonen.
På torsdag i nästa vecka 9/11 kommer förskolan, förskoleklass och åk 1, gå iväg på en utflykt under förmiddagen. Smörj in barnen, samt att de gärna har en keps/ hatt på sig. Vattenflaska ska finnas i skolan och tas även med under utflykten.
Gemensam aktivitet är planerat till v.46, torsdag den 16 nov. Eleverna kommer då få möjlighet att prova på Thaiboxning, samt att vi badar och äter ihop på en närliggande strand efteråt. Mer info kommer närmare inpå men boka gärna upp den eftermiddagen/kvällen:) (ca 15-19). Ni föräldrar kommer få mer ingående information om förmånligt pris för att gå på Thaiboxning hos Connoway Muay Thai i den låsta föräldragruppen.
På samlingen idag har barnen varit med och diskuterat fram regler som vi ska ha. Dessa läggs in i föräldragruppen och vi önskar att samtliga läser igenom dem med sina barn. De kommer säkerligen revideras något under säsongen men vi tycker nu att det nu finns en bra grund.
Barnen har verkligen gjort ett fantastiskt jobb!” vilket är otroligt härligt att höra.

Jag vill också välkomna vår VFU-student, Lena, som läser till förskolepedagog.

Matsedel nästa vecka:
Måndag: Kyckling med vitlök, Tisdag: Spagetti och köttfärssås, Onsdag: Panaeng med ris, Torsdag: Hamburgare med bröd

Marie

Förskolan + F-klass

Förskoleklassen har haft  idrott och musik tillsammans med åk 1-3 och även jobbat med barnkonventionen i samband med FN-veckan ihop med dem. Vi har haft en del eget arbete med bokstäver och siffror varvat med att vara i förskolans lokaler. Vi har spelat olika memory med siffror, bokstäver och rimord. Barnen har skapat monster av toarullar på temat halloween och de blev riktigt läskiga! Vi har deltagit i de gemensamma samlingarna varje dag där det har varit genomgångar av enkla thai ord.

Helena

 

1-3
En lugn start med en del lära känna övningar och rutiner för “icke återkommande” elever. På matematiken har vi jobbat med allt från bråktal, division, mellanled (strategi för huvudräkning), samband mellan subtraktion och addition. Vi jobbar i böcker men även laborativt och spelar mattespel.
På svenskan är det många som jobbar med ordklasser på olika sätt så det har vi lagt lite extra krut på. Vi skriver miljö- och personbeskrivningar och då är det viktigt med adjektiv för att få en levande berättelse.
I de övriga ämnena har det handlat om kroppen, samhället, nordisk mytologi, vi har även föreställt oss olika djur till klassiska stycken.
Åsa

4-9
Denna vecka blev det en blandning av elever i åk 4-9 eftersom det var höstlov (färre elever) och Anna (som ska ha åk 6-9) börjar på måndag. I svenskan har vi under veckan jobbat med allt från dagbok till beskrivande adjektiv och i matematiken har vi varvat bråkräkning med geometri. På SO’n har eleverna bland annat jobbat med Asiens länder och Sveriges riksdag. Till nästa vecka så får vi en hel del nya elever till gruppen så det blir fortsatt arbete med gruppstärkande övningar för gruppen och det ska bli jätteroligt.
Micke

Idrott
På idrotten har vi jobbat med samarbetsövningar som “catch the flag” och olika stafetter men vi har även jobbat med att lära oss koreografi i streetdance. Värmen gör att det är viktigt att komma ihåg vattenflaska!
Micke

 

Etiketter