v.45 Fotbollarna flyger över skolgården

Allmänt

Det är fullt ös nu med 35st barn så här tidigt på säsongen och därför har vi behövt införa raster med bollfritt. Eller rättare sagt raster med fotbollsfritt. Det har lett till mycket olika aktiviteter och att konstgräsplanen har använts till jonglering, badminton och kastlekar. Även kortspel, måla, bordtennis och sitta och prata är populärt. 

Det är trångt på morgonsamlingen men då de återkommande, samt de elever som har thai som modersmål, inte är med tis-fre så får vi fortfarande plats. De som ej är med då, arbetar med matematik och har istället thaiundervisning på en matematiklektion under veckan.

Det är simträning på tisdag, ta med badkläder, handduk och eventuella flythjälpmedel.

Aktivitet på torsdag kommer innebära att vi samlas kl 15.00 vid Thaiboxningen rakt över Safir (åk F-4) och kl 15.30 för åk 5-9. Detta för att få hyfsat jämna grupper i antal. Efter det så kommer vi fortsätta till en närliggande strand och bada och äta tillsammans. Mer information och ett event med anmälan  kommer läggas upp på söndag i föräldragruppen.

Gör en tumme upp om ni läst de inlägg/ information  som vi lägger ut, samt kommentera gärna om ni vill peppa eleverna eller handledarna. Det är alltid uppskattat med feedback.

Byggnaden har verkligen varit till belåtenhet både färgmässigt utanpå och invändigt för elever/ föräldrar och personal. Starka svenska färger som möter ögat vid ankomst och mysiga färger och tyger i samtliga rum. Även kokerskan är glad åt sina nya stora diskhoar. Härligt att byggnaden uppdateras lite varje år och ett stort tack till Vaktmästarna för detta!

Matsedel nästa vecka: 

Måndag: Khao Pad Gai, Tisdag: Makaroner och platta köttbullar (skurna hamburgare), Onsdag: Masaman, Torsdag: Potatismos och korv

Marie

Förskolan + F-klass

F-klass har lyssnat till “Victor och Vera upptäcker Thailand”. I vårt arbete kring värdegrunden har vi tittat på och pratat om  “Djuren på djuris börjar skolan”. Barnen har på olika sätt jobbat med geometri och de fyra formerna cirkel, kvadrat, rektangel och triangel. På musiken lärde vi oss om olika instrument och sjöng sången “Galen i glass”. Inne på förskolan fick barnen hjälpa till när vi gjorde vår egen play doh. Barnen har även ritat thailands flagga.    

Helena, förskollärare

 

Utflykten i torsdags för förskolan, F-klass åk 1 gick till ett tempel och på vägen dit såg vi fler intressanta saker, växter och djur. 

 

1-3

Vi har jobbat mycket med bråk, multiplikation och division i klassrummet denna vecka. På svenskan är det mycket jobb i böcker som hör till veckans läsläxa men även mycket läsförståelse och skriva. Vi har även pratat kristendom och varför vi i Sverige firar jul och påsk. På bilden har vi ritat ansikten och fjärilar genom att använda oss av bara en färg men trycka olika hårt för att få nyanser.

Läsläxan är från fredag till fredag. Barnen bör själva ha koll på vilket kapitel de är på annars får ni meddela mig så berättar jag.  

Åsa 

4-5

Gruppen består redan av 12 elever (maxantal för en grupp) i åk 4-5 och flera stannar många veckor vilket gör att vänskaper för livet nu kan formas. 

Merparten har under veckan mestadels jobbat med sitt medhavda material men vi har även börjat hitta gemensamma områden att samtala och diskutera kring och denna vecka ledde det bl.a. till en tävling i svensk geografi! Ny tävling inleds på måndag i ett nytt ämne.

Mikael 

6-9

Denna vecka kunde de äldre inta klassrummet på övervåningen. Vi har haft en muntlig lära-känna-uppgift i engelska där de fick intervjua sin bänkkamrat om 4 frågor. Därefter fick de presentera sin kompis på engelska inför kamraterna. Det var riktigt härligt att höra att gruppen redan är så pass bekväm med att tala ett främmande språk inför varandra!

I NO jobbar vi bland annat med hållbar utveckling, hjärnans utveckling och livets utveckling. I SO har vi djupdykt i den antika historien, kartkunskap och om hur Sverige styrs. I svensk -och engelskämnet är det många som knåpar på en dagbok/travel blog samt läser skönlitterära böcker. 

Anna

Idrott

På idrotten fortsatte vi att arbeta med gruppstärkande samarbetsövningar för samtliga åldrar och detta är alltid uppskattat (man blir tack och lov aldrig för gammal för att leka)! De äldre eleverna fick också testa på att ta sin puls när vi chockade kroppen med lite cirkelstyrka och konditionsövningar i hettan.

Micke

Etiketter