v.46 Nya frukter, thaiboxing, simträning och namnbyte

    Allmänt

Det har under veckan varit fortsatta rastaktiviteter av olika slag där fotbollen tar stor plats under fm och även tis/ tors em. Vi har pratat med barnen om hur viktigt det är att vi tar hand om alla leksaker/ rastsaker, samt tar ansvar för att lägga tillbaka dem på rätt plats. Nu finns det även bildstöd, så de yngre kan bidra med att sortera och lägga tillbaka sakerna där de ska vara. Tillsammans hjälps vi åt:)

Simträningen i tisdags kan ni läsa mer om under rubriken idrott.

Igår hade vi återigen en gemensam familjeaktivitet där barnen fick prova på thaiboxning i två omgångar på Connoway Muay Thai, för att sedan bege sig till restaurang Cheers för bad, strandlek och god mat. Tack till alla inblandade! 

Under fredagens morgonsamling fick vi en genomgång av tio olika thailändska frukter, en del kända en del helt okända för många. Sedan fick alla barn smaka på frukterna och några hittade en ny favorit! Fråga gärna er barn om namnen på frukterna och vad de tyckte om dem. 

På söndag är det återigen dags för strandfotboll nedanför Pinery Park på Suan Son-stranden. Välkomna 16.30-17.30. Alla i området är välkomna att delta. Onsdag är det bollteknik, kl 15.15-16.30.

Nästa vecka är det inga schemabrytande aktiviteter men på måndag 27/11 är det Loy Krathong vilket vi kommer uppmärksamma (och som ni kommer kunna läsa mer om i nästa veckobrev). För er som är på plats- boka upp kvällen 27/11 då vi kommer bjuda in både föräldrar och barn till ett mysigt evenemang. 

Som flertalet även kanske har sett så är vårt namn mot er i Sverige under uppdatering. Detta då det under pandemin redan påbörjades en process i verksamhetens namnregistrering här i Thailand. I samband med att vi gick från helårsverksamhet till semesterverksamhet och därmed nu är registrerade för att handleda det som barnen har med sig från hemskolorna, så heter vi i Thailand numer Tutorial Management co.Ltd. Vi har däremot inte gjort någon förändring gällande varumärket/ loggan, utan bara fortsatt med det som var. Detta kommer nu förändras men är fortfarande under uppdatering.

Matsedel nästa vecka: 

Måndag: Khao Pad Gai, Tisdag: Potatis, nuggets, kall sås, Onsdag: Masaman, Torsdag: Tacokyckling med ris

Marie

Förskola + F-klass

Vi har lärt oss om årstider och hösten genom att barnen målat och skrivit. Vi har sjungit om månaderna och pratat födelsedagar och veckodagar. 

På bilden har vi tillsammans med åk 1-3 fått lära oss grunderna i färglära och på musiken har vi haft Astrid Lindgren quiz och en klapp utmaning. Vi har i vårt projekt om Thailand denna vecka tittat närmare på andehus, främst skolans eget. Vi har även pratat om och målat av några typiska lokala frukter.

Den mystiska figuren “Rimmi” har skickat två brev till barnen där den har gett barnen olika uppdrag, pirrigt och lite spännande!

Rim och ramsor, bokstavs och sifferövningar har vi också hunnit med samt att barnen ÄLSKAR att måla fritt till högläsning.   

Helena

1-3

Teknik finns överallt runt omkring oss. Det har vi tagit reda på i klassrummet den här veckan. Vi tittade även på “Mitt liv som grej” glasögonen. 

Klockan är definitivt teknik, oavsett om den är digital eller analog. Vi har haft ett klockbingo för att koppla digital tid med analogt tid. Mycket uppskattat. Kunde man inte kopplingen samarbetade man med sin kompis. 

Vi har pratat på engelska om vad man kan göra för olika aktiviteter efter skolan.

Åsa 

4-5

Barnen har fortsatt med de medhavda individuella planeringarna från hemskolorna men vi har även kryddat med en fortsättning på “Sverige A-Ö” samt ett avslutande musikquiz för att lätta upp stämningen. Stämningen i gruppen är annars mycket god och det är full fart på rasterna där eleverna kopplar av med allt från fotboll till vändtia. Simningen i tisdags var också ett uppskattat inslag och det är skönt att alla i gruppen är så vattenvana! Mitt guldkorn från veckan var annars diskussionen vi hade om Thailands historia och dess seder genom historien.

Mikael 

6-9

De äldre eleverna har brottats med allt från bråk och geometri i matematiken till att kunna skilja på kräldjur och groddjur i NO. I SO dominerar fortfarande den grekiska och romerska tidsepoken för några, medan andra läser om topografiska och tematiska kartor och fördjupar sig i ett geografiskt område. I tisdags hade de simträning på schemat tillsammans med åk 4-5 och detta skötte de galant! Eleverna svettades rejält på bussen dit, men i gengäld kom belöningen snabbt i form av svalkande bad i poolen. Positivt är också att hettan här nere är lika hög som trivseln i gruppen. 

Anna

Idrott

Simträning för alla åldrar och det var jättekul att se hur barnen uppskattade detta inslag. Det är alltså inte vattenlek vi gör utan vi jobbar med simkunnighet både på mage och rygg och de äldre eleverna kommer nästa gång få jobba med livräddning i vattnet. Utöver detta så har barnen tränat “öga-hand” koordination där kasta fånga stod låg i fokus. Bra jobbat alla barn!

Micke

 

Etiketter