v.51 Vi önskar er en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Allmänt

Sista ljuset tändes denna morgon i adventsljusstaken och det är alltså dags för barnen att få en paus från alla sina uppgifter.

Jag kan inte skriva annat än att jag är stolt över dem alla, över deras ansvarstagande, nyfikenhet och stora kunskapstörst. 

Jag vill även rikta ett tack till våra handledare, som kunnat stötta, hjälpa och bidra med sin kompetens kring alla olika planeringar och upplägg som hemskolorna skickar med. Och unnar givetvis även er en skön ledighet.

Tack även till samtliga hemskolor/ kommuner, som ger barnen/ familjerna möjligheten att få uppleva detta äventyr och att ni främjar ett globalt lärande.

Ett sista tack till er föräldrar, som lånar ut, och låter oss få vara med det värdefullaste ni har, varje dag. Vi hoppas att både ni och barnen är nöjda!

För er som ska gå kvar efter jul (23st) så ses vi igen, Måndagen den 8/1-2024.

För er som kommer som nya (18st), så hoppas jag ni fått inbjudan till en informationsträff den 7/1 kl 16.30 – 17.30.

Matsedel första veckan (v.2):

Måndag: Gai gatiam (kyckling med vitlök) Tisdag: Makaroner med korv Onsdag: Panaeng med ris Torsdag: Potatis, nuggets, kall sås 

Marie

 

F-klass

5-kompisar, 10-kompisar, och att vara en bra kompis själv. Det finns mycket att tala om och barnen har så mycket bra tankar. Forma bokstäver och siffror uppifrån och ner är klurigt när inte finmotoriken riktigt sitter men det tränar vi även på genom att pärla och pyssla. 

Lekens betydelse i lärandet är så viktig och vi kommer inför uppstarten att skicka ut en liten information om vad som står i läroplanen kring förskoleklassen för att ni vårdnadshavare ska vara än mer insatta i barnens lärande- som sker överallt och inte bara när man sitter still och skriver i en bok. 

Det kommer öka på rejält med barn till vår grupp i januari och det kommer även gå några i åk 1 och 2 inne hos oss. Spännande!

Helena

1-3

Vi har haft högläsning och pratat om olika dialekter. Det är underbart när vi är från Sveriges alla hörn. Det har jobbats med rymden och skrivits berättelser. Det har jobbats stenhårt med matematik för att befästa det sista innan man byter till B-boken till nästa termin (eller vad man nu har för material). På engelskan har det pratats om kläder och tittats på film. 

Ingen läsläxa under lovet men se till att ni läser en liten stund varje dag i alla fall. 

Åsa

4-5

Barnen gjorde klart sina planeringar och sen blev det julpyssel och quiztävling för hela slanten. Temat för veckan var såklart jul men vi har också hunnit med allt från veckans ord till avslut på Vasatiden. Tack alla barn för en helt fantastisk termin! Jag önskar annars, precis som Åsa, att barnen underhåller läsningen under lovet och att ni gärna samtalar om vad som sker i världen i stort när tillfälle ges. 

Micke 

6-9

Sista veckan innan jullov har gått i rasande fart. Vi fick en fin liten film av Tae (som undervisar elever i Thai) från vårt besök i templet. Denna film har skickats till de elever som var med, så att de väl hemma i Sverige kan visa sin klass vad de fick uppleva och se. Be gärna era barn om att få ta en titt på filmen! 

De har fortsatt in i det sista med arbetsuppgifter och prov. Kakor har bakats i hemkunskap, film på tyska, bokrecensioner, prov i genetik och om buddhism och flodkulturer. Läxor i matte och tyst läsning i skönlitteratur har också hunnits med. Men det har även funnits tid och behov av att måla teckningar och pryda vårt klassrum med tomtar, snögubbar och julgranar. 

Detta var min sista vecka i verksamheten. Det har varit både roligt, lärorikt och en förmån att få stötta och umgås med alla härliga elever! Stort tack från mig till er alla för denna tid! 

Anna 

Idrott

Veckans första idrottslektion startade med flaggan, de yngre eleverna var oerhört entusiastiska, och använde allt ifrån list, smidighet, snabbhet och samarbete för att kunna erövra det andra lagets flagga! Under onsdagen var det mer lekande aktiviteter, där eleverna även själva fick önska. Varpå vi även fick möjlighet att lära oss en ny lek! 

För de äldre barnen blev det lekar och fotboll denna vecka. Vi har nu jobbat under flera veckor med samarbete som ett övergripande tema och det syns verkligen i passningsspelet! Bra jobbat alla och se till att få till träningen under ledigheten nu!

Linus & Micke

Etiketter