v.2 Konstgräset och lokalerna är återigen fyllda av aktivitet och kunskapstörst

Allmänt

Så härligt att vara igång igen! Jag skäms nästan att säga att söndagens introduktion med nya barn och föräldrar var en av de bättre dagarna på jullovet. Det är ju så härligt med nya möten, kunskapstörstiga barn och Även om allt fortsätter som vanligt så är det ändå en hel del justeringar som har behövts göras. Inköp av fler bord och stolar, skapa ett klassrum till, samt justera rast och mat-tider så att inte alla är ute samtidigt. 

Fler elever har dock egentligen bara inneburit fler leenden. Det har varit väldigt få incidenter av någon boll i huvudet, en krock under fotbollsmatchen och lite oense kring kortspelsreglerna. Det är fantastiskt att se hur alla samspelar och bjuder in till lek med varandra, trots att de inte känner varandra sedan innan.

Idag har vi också haft besök av en kille som går i Thailändsk skola (årskurs 9)  här i Thailand, som ville se skillnaden på våra verksamheter. Det har blivit ett intressant utbyte, både språkmässigt, kulturellt och fotbollsmässigt:) Vi avslutade veckan med att vår gäst bjöd alla barn på lite godsaker- Tack och välkommen igen!

Imorgon lördag så kommer ett gäng med föräldrar och barn åka och se på Rayong FC som spelar fotbollsderby i Rayong. Jag hoppas alla som vill, har anmält sig till det.’

Det har även lagts ut ett evenemang med thaiboxning, bad och buffé nästa torsdag- så gå in på föräldrasidan och skriv i antal ni önskar anmäla till den eftermiddagen.

Matsedel nästa vecka: 

Måndag: Gai Gatiam, Tisdag: Spagetti och Köttfärssås, Onsdag: Panaeng med ris, Torsdag: Potatismos och korv

Marie

F-1

Veckans bokstav har varit K och hela 53 ord på K kom barnen på! Vi har haft högläsning om Momman, lästräning och några barn har läst sin första bok, vilken utveckling! Många har jobbat med längd, mätning, volym och vikt, enklare addition och några även subraktion. Vi har lekt “hunden och benet”, pärlat i mängder, haft vattenlek och spökboll på rasterna bl.a. Barnen har målat självporträtt och jobbat med takt på olika sätt i musiken. 

Helena

1-3

Barnen började jobba hårt från första början på den nya terminen med nya matteböcker. Det har varit en del repetition men även nya arbetsområden för en del. Det har jobbats med tal i bråkform, subtraktion med uppställning, klockan och gångertabeller. I svenskan så handlar det om läsförståelse, förlänga meningar, stavning och tyst läsning bland annat. Det skapas scen ur en bok med hjälp av en pizzakartong och eftersom vi hade en del nya har vi även fyllt i fotbollar om oss själva. Vi har pratat om hur man är en bra lyssnare och alla har fått prata inför gruppen om sig själva. 

Jag (Åsa) vill passa på och tacka alla som jag har fått glädjen att träffa denna säsong, både stora och små. Nu bär det av till Sverige för min del och jag lämnar tryggt över till Anders. TACK!

Åsa och Anders

4-5

Den nya terminen drog igång direkt men vi hann innan dess hälsa ett par nya elever välkomna till oss. Skolorna i Sverige hade inte startat i måndags så vissa elever fick jobba med extrauppgifter denna vecka för att förankra det vi jobbat med tidigare och detta var nyttigt och lärorikt. I matematiken handlar det nu om bråk för flera av fyrorna och bråkform och blandad form börjar nu sitta hos eleverna. Annars har det handlat om kort division och multiplikation och det märks att flera elever tycker att matte är kul och det är mycket glädjande!

Veckans quiz handlade (på elevernas önskan) om Pokemon så undertecknad fick denna vecka känna sig rejält gammal och ur tiden, men kul var det. Nästa vecka kommer förhoppningsvis alla planeringar inkommit från Sverige vilket vi fram emot. 

Micke 

3-6

Med ökat elevantal har vi även skapat ytterligare en grupp. Majoriteten av eleverna i denna grupp gjorde sin första dag i måndags, men detta märks dock inte. Det blev oerhört snabbt en harmonisk grupp där såväl skratt som arbetsro snabbt infann sig. Då åldersspannet sträcker sig från åk 3 till åk 6 blir variationen också stor kring arbetsområdena, men detta väcker också stor nyfikenhet. Vi har bland annat arbetsområden som handlar om rymden, energi, överslagsräkning, berättelseskrivning och tid/avstånd.   

Linus

6-9

Veckan har varit intensiv. Flitens lampa har lyst starkt och det har arbetats med en mängd olika uppgifter och olika ämnen. Som exempel kan nämnas en fantastisk landskapsskildring inom ramen för bildämnet, en skapt lektion i biotekning med förskoleklass som mottagare (NO), nästan nya rekord vad gäller Europakartan (SO) samt en djupdykning i Frihetstiden och hur enväldet i Sverige sakta men säkert byttes ut mot det demokratiska system vi har idag. På rasterna har olika aktiviteter avlöst varandra; fotboll, bordtennis, kortspel av olika slag och för en del helt enkelt vila och ladda batterierna inför kommande arbetspass. Vår “fruit advisor” har skött sin uppgift med bravur och sett till att alla i gruppen fått tillgång till olika frukter två gånger om dagen. Tack för det!

Björn 

 

Idrott

Eleverna i F-3 har under veckan tränat på kastteknik. Vi har tränat på över och underhandskast samt precision, detta genom att kasta prick. Detta mynnade sedan ut i att vi spelade spökboll, en mycket uppskattad form av bollspel som eleverna också önskat och spelat på rasttiden. Vi har utöver detta också hunnit med att springa stafetter och lekt olika former av kull. 

Anders

Idrotten för eleverna i 3-6 har under veckan bestått av bollek, puls och skapande av egen koreografi. Utifrån begreppet puls har eleverna haft en teoretisk genomgång som sedan varvas med praktiska övningar för att öka förståelsen kring hur pulsen fungerar. Vi har även påbörjat att skapa en egen koreografi till musik i smågrupper, detta kommer vi även att fortsätta med under nästa vecka. 

Linus

I denna grupp (åk 4-5 tillsammans med 7-9) så har veckan handlat om uppmärksamhet, snabbhet och följsamhet i lekform samt racketspel (badminton och bordtennis) och styrka. Vi har jobbat i intervallform där styrkeövningarna fokuserat på funktionella övningar som knäböj och utfall och racketspelet på bollkontroll och kraftinsats. Även vi kommer att jobba dans men under kommande vecka.

Micke

Etiketter