Verksamheten börjar 08.30 och slutar 14.15 måndag-torsdag. På fredagar slutar eleverna innan lunch och går då 08.30-11.30. Årskurs 4-9 går längre (till 15.00) på onsdagar för att de ska få ihop sina timmar utifrån timplanen. Transport till oss erbjuds varje dag från de flesta boenden/ resorterna i området. Läs mer om detta under Transport.

Kom gärna 5-10 minuter tidigare första dagen, så att vi hinner hälsa och byta några ord.

I vårt kök lagar alltid personalen maten från grunden. Matsedeln är varierad av thaimat (mån, ons) och västerländska rätter, som barnen känner igen från Sverige (tis, tors). Det serveras frukt 2ggr/ dag förutom fredagar (1gång/dag).

Vi skickar Er föräldrar, samt hemskolan ett välkomstmail med information om vistelsen hos oss ca 4 veckor innan ankomst. Det är viktigt att vi har era kontaktuppgifter på plats i Thailand, samt övrig information och allergier som rör ert/ era barn. Därför bifogar vi ett digitalt dokument för detta i samband med välkomstmailet som vi önskar ni fyller i snarast och mailar tillbaka!

Ni kommer även att få en kopia på informationsmailet till hemskolan, så ni vet vad lärarna har fått för information. Vi vill att ni funderar på om det finns möjlighet/behov för eleven att ha med sig något eget digitalt verktyg för att underlätta arbetet vilket är mycket önskvärt från oss då uppgifterna från hemskolan ofta kräver detta! Denna fråga finns även med som en punkt att fylla i, på kontaktlappen.

(Vi har några få läsplattor/datorer att låna lite då och då men tillgången/möjligheten för kontinuerlig användning blir större om man har ett eget digitalt verktyg med sig hemifrån).

Viktigt att veta är att vi har idrottsaktiviteter 2 eftermiddagar/ vecka, så då behöver eleverna ha med sig/ ha på sig träningskläder.

Frånvaro anmäls senast 08.15 till respektive ansvarig handledare.

Om ni önskar skolskjuts (fylls i vid anmälan) så kan barnen åka med den hem från första dagen. Detta betalas kontant första skoldagen (prislista finns på hemsidan under ”elever”).

Gå in på vår anslagstavla och läs tidigare veckobrev för att få en större insyn i vår verksamhet. Ni kan också gilla/ följa vår öppna företagssida ”Eastern Swedish” där vi kontinuerligt informerar och visar upp vad vi gör/ ska göra på dagarna.

När anmälan är betald och bekräftad så kommer ni även kunna gå med i vår låsta Facebookgrupp för föräldrar, “ESS 23/24” där vi mer detaljerat lägger ut information som enbart är riktad till Er som har barn inskrivna i vår verksamhet. Vi har även Instagram som ni kan följa oss på och heter där: eastern swedish

Om ni har frågor eller funderingar så hör av Er via mail eller telefon.

+46  70 548 79 22 (What´s up från okt-mars)