v.3 Vad är “sannolikheten” att det varit en massa “bråk” men ändå fantastiskt samarbete och arbetsro?

Allmänt

Det märks att elevantalet är i topp. Vi känner att byggnaden och ytan ute är gjord för ca 50-55 men inte mer. Det brukar vara en peak under andra veckan i januari vilket också stämmer i år. Denna vecka har vi haft lite sjukstuga både bland elever och personal, samt en välförtjänt 2-dagars semestertrip för en vilket inneburit att jag har haft förmånen att även vara i grupperna en del. Oj vad de arbetar och kämpar på!

Fantastisk arbetsro och de efterfrågar nya uppgifter hela tiden. Dock upptäcker vi att flera gärna hellre jobbar fort och tror de är klara men vi försöker givetvis påtala att det är viktigare att de låter de ta tid och koncentrerar sig, samt att de lär för livet- inte bara för att bli klar idag. 

Igår hade vi en härlig eftermiddag där barnen fick pröva på thaiboxing och sedan åkte familjerna vidare för lek, bad och buffé på stranden. Tack Connoway Muay Thai och Bee Happy Restaurant för er insats med träning och god mat!

Denna vecka slutar några och elevantalet minskar något men vi ligger ändå på 45st nästa vecka- KUL!

Simning nästa tisdag- så packa med badkläder och handduk, samt eventuella flythjälpmedel. 

Vill redan nu slå ett slag för ett samarbete vi ska ha med en thaiskola där vi ska utbyta lek och aktiviteter, samt äta tillsammans. Det kommer bli på en lördag, och spikat datum är 3:e februari. Det är givetvis helt valfritt och kostnadsfritt.

Det är även planerat ett tempelbesök igen för åk 4-9 (för de elever som ej varit där) och ett akvariebesök för F-klass-åk 3 (för de elever som ej varit där) den 1:a och 2:a februari.

Mer information om detta kommer längre fram.

En skön helg tillönskas alla elever och föräldrar!

Matsedel nästa vecka: 

Måndag: Khao Pad gai  Tisdag: Makaroner och köttfärssås Onsdag: Masaman       Torsdag: Hamburgare med bröd

Marie

F-1

Jag och Ralf vill verkligen berömma alla elever extra mycket den här veckan för att de är så arbetsvilliga, positiva, hjälpsamma, förstående, ansvarstagande och anpassningsbara! Alla har gjort sitt yttersta och jobbat på något otroligt! Barnen har bland annat haft högläsning för varandra vilket fungerar väldigt bra. Vi har haft extra fokus på att forma bokstäverna rätt, både små och stora. Vi har jobbat med vintern, vad som händer i naturen och vilka djurspår man kan se. Vissa har målat vinterbilder med vaxkrita och vattenfärg och många har målat fritt och pärlat när tillfälle har getts. Vi har lekt ”Under hökens vingar kom” och i musiken har vi jobbat med starkt och svagt, gissa ljudet, lyssnat på olika sångstilar, och lärt oss sången om färgerna. 

Helena och Ralf

1-3

Då lägger vi ännu en vecka till handlingarna. Början av veckan blev inte riktigt som vanligt då undertecknad blev sjuk. Riktigt roligt då att höra från övriga handledare att alla elever arbetat på på ett utmärkt sätt. 

Vi avslutade veckan med en “Grey of the day”, fråga gärna ditt barn hemma om det. Veckans ledtråd var “Svalkande glädje” och eleverna gissade rätt svar, glass. Det resulterade i en stjärna och tre totalt insamlade stjärnor kommer att ge en liten överraskning. 

Vill till sist skicka med en liten påminnelse. De elever som har läsläxa har “förhör” varje fredag då de läser kapitlet högt för mig- Glöm inte läsboken och eventuell arbetsbok tills dess. 

Anders

4-5

Veckan har som tidigare nämnts varit lite speciell pga frånvaro men det finns naturligtvis inget ont som inte har något gott med sig! Samtliga elever har nu efter jullovet sina planeringar på plats och även kontakt med sina skolor i Sverige. Vårterminen har därför verkligen startat! Beskrivande och berättande texter är för flera på tapeten och vi kommer fortsätta detta arbete nästa vecka. I matematiken är det fortfarande olika varianter av multiplikation och division som dominerar och i samhällskunskapen är det Sveriges geografi. 

Krya på er ni som är lite sjuka för nästa vecka ser vi fram emot simning på tisdag!

Micke 

3-6

Ojjj BRÅK! Nej nej, ingen fara. Dock gemensamt för flera i gruppen är just räkning av bråk. Vi har även haft elever som genomfört prov inom sannolikhet och religion. Precis som alltid är variationen stor kring arbetsområdena. Trots att detta endast är andra veckan under vårterminen så är gruppen väldigt sammansvetsad. Det är en glad och positiv stämning vilket gör att man ser väldigt många leenden. Precis så som det skall vara!

Linus

6-9

En vecka sägs ju ha fem dagar, men för undertecknad känns det som tre. Dagarna “flyger” fram och veckan har varit händelserik. Det har arbetats intensivt med diverse planeringar och ämnen. Det har skapats en egen tjusig planering med tydlig pedagogisk anknytning. Tecknade avocados har dykt upp, spanska glosor “härjar” i klassrummet och matematiska formler staplas på, under och efter varandra. Undertecknad har deltagit i rastaktivitet vilket resulterat i viss träningsvärk i vaderna. Gruppen fungerar bra och det var härligt att se hela gänget på Bee Happy igår. Några deltog ju även på Muay Thai-träning träning samma dag, så nu får man se upp 😉 

Björn 

Idrott

F-3

Fokus har legat på lek och samarbete. Eleverna har bland annat genomfört följa spegelkull, kedjekull, spökboll och kinesiska muren. Lekar som bygger på samarbete och uppmärksamhet. Det är riktigt roligt att se att eleverna just är samarbetsvilliga genom att lyssna på varandra, hjälpa varandra och stötta varandra utifrån sina egna förutsättningar. 

Helena och Anders

3-6

Tema dans har det varit under veckans två lektioner. För er som läste veckobrevet från föregående vecka vet att vi tjuvstarta redan då, men under veckan har eleverna konstruerat en egen kort koreografi till en låt med tydlig rytm. De har sedan visat upp och blivit filmade för att dels själva kunna ta del av upp vad de åstadkommit, men även för att jag som handledare skall kunna gå tillbaka och titta vid bedömning. 

Linus

4-9

Det blev fokus på olika lekar denna vecka. Men precis som i förskoleklass så lär vi i leken. Motoriska färdigheter, kasta/fånga, hopp och kondition. Gruppen kämpade på det och det var verkligen fart i gruppen! 

Micke

Etiketter