v.7 Full fart i veckan med diverse aktiviteter- utöver allt skolarbete förstås

     Allmänt

En vecka med massa olika aktiviteter!

I tisdags var det simträning för alla i verksamheten vilket ni kan läsa mer om nedan under idrott. 

Igår på eftermiddagen hade vi After Study på Three Tree Beach med en 5-kamp som anordnades av de äldre eleverna, samt att föräldrarna fick gå en tipsrunda med frågor som skapats av barnen (vad de arbetat/ lärt sig under sin tid här). Det var klurigt och svårt men en eloge till föräldrarna som ändå försökte:) Svaren och vinnaren publiceras under helgen på föräldrasidan. 

Barnen badade och kickade boll och vi avslutade kvällen med en härlig buffé!

Idag har barnen fått genomföra en 5-kamp samt spökbollsturnering då vi haft friluftsdag. Eleverna var indelade i olika grupper där årskurs 9 samarbetade med alla elever ner till 4års ålder. Olika stafetter med säckhoppning, tvålskjutning ordgömma med mera, och även spökbollsturnering stod på schemat. En fantastisk dag där eleverna utmanade handledarna i spökboll. Det viktigaste är ju att man har roligt så jag väljer att inte skriva vilka som vann…

I nästa vecka fylls elevantalet på, framförallt på förskolan. Hela 13 små individer kommer att förgylla vår tillvaro- Kul!

Vill passa på att tacka Helena och Linus som slutar idag och på måndag. Kända ansikten som vi hoppas få återse! Välkomnar samtidigt tillbaka Ida till oss som kommer arbeta med de yngre barnen.

Matsedel nästa vecka: 

Måndag: Gai Gatiam Tisdag: Makaroner och korv Onsdag: Panaeng med ris  Torsdag: Nuggets, potatis och kall sås

Marie

Förskolan + F-klass

På förskolan har barnen lekt mycket affär, lekt i kojan och klätt ut sig. Att aktivt välja en lek, stanna kvar i leken och samspela en stund och sedan avsluta leken med att iordningställa är svårare än man kan tro så det är något vi övar med förskolebarnen. De har även byggt mycket med kulbana, både av smålego och av duplo, ritat en hel del och varit med och gjort en play dog deg som vi sedan degade med. Vi har tillsammans tittat på ”Djuren på djuris” och läst böcker med hjälp av Polyglutt.

I förskoleklass har J, D, R och Y jobbats med och även dubbelt, hälften, mer än, mindre än i matematik. Vi uppmärksammade ”Alla hjärtans dag” på Bilden där de fick välja om de ville måla en hjärta bild och dekorera den. På musiken har vi kört instrumentlära, quiz och lite disco! 

 

Jag tackar nu för den här fantastiska tiden och kommer minnas alla barn med glädje när jag nu imorgon drar hem till kalla Sverige igen, TACK <3 Tråkigt att två barn slutar och snart också ska till Sverige, men fantastiskt roligt att det nästa vecka kommer vara hela 13st! på förskolan och 7st nya barn för veckan.

Helena 

1-4

Idag sa vi tack och hej till två elever, lika tråkigt varje gång. Det som är roligare dock är att se alla elever svetsas samman på en ändå förhållandevis kort period, där de skapar minnen för livet. Nästa vecka har vi förmånen att gå från en åk.1-4 till en åk. F-4 då F-klass slås ihop med oss. Eleverna är mer än bekanta med varandra sedan innan då vi haft samlingar, idrott, musik och mycket annat tillsammans. 

Kring det pedagogiska har vi gnetat och stretat på med hur och när vi använder skiljetecken och stor bokstav. Alla elever kan det, men det är lätt att glömma bort ibland. Många elever har också börjat lära sig mer och mer om multiplikation och vi har även arbetat med allt från “livet för 100 år sen” till att programmera. 

 

Anders

4-6 + gymn

Eftersom jag släppt min gamla grupp fick jag nu chansen att undervisa ett annat härligt gäng. Alltid kul att få möjligheten att se vad för olika arbetsområden eleverna arbetar med. En sak jag tänkt på är hur viktigt många elever tycker att rutiner är! Är man van att göra på ett sätt så blir det alltid lika spännande att se hur eleverna reagerar när det får möta någon annan pedagog som inte alltid gör på exakt samma sätt som den tidigare. Men det går också ofta väldigt bra att på kort tid arbeta in nya rutiner. Arbetsmoralen i gruppen är väldigt god, vilket gör att man som handledare verkligen får möjligheten att fokusera på de roliga sakerna, dvs undervisningen. Tack!  

Linus

6-9

Gruppen byter ständigt skepnad och idag sa vi “Hej då!” till två av våra elever. I gengäld hälsar vi två andra elever välkomna till gruppen på måndag. Då är undertecknad ledig och Linus går in och har gruppen. Egna låtar, almanackor, engelskprov, matematikprov, so-prov, dagböcker och fördjupningsuppgift kring rovdjur är några exempel på vad eleverna arbetat med. I går torsdag träffades familjer och elever vid en av stränderna för att testa om de vuxna kunde bemästra elevernas frågor som grundade sig i vad de arbetat med i klassrummet.

Veckan avslutades med en friluftsdag som bjöd på blandade aktiviteter. Som exempel kan nämnas bowling och tvålskjutning. Trevlig helg!

Björn 

Idrott

F-3

På första idrottslektionen stod bollsport på schemat. Innebandy, fotboll och handboll och alla barn var delaktiga och tog för sig. Vi avslutade lektionen med att prata om vad som är viktigast, att vinna eller att lära sig. Vi var tillslut rörande överens om att i skolan är det viktigaste att lära sig och utvecklas, inte att vinna. 

I tisdags tog vi songthaewen till bassängen för simma. Bröstsim och ryggsim övades men även själva uthålligheten i simningen. Grymt jobbat alla simmare!  

Anders

4-9

I tisdags genomförde vi ytterligare en simlektion. Eleverna inledde med att motionssimma under ca 15 minuter, för att sedan övergå till att träna livräddning samt flyt-teknik. Torsdagens lektion inledes med “luft-hopprep”  som uppvärmning, för att sedan övergå till aktivitet med fokus på prickskytte. 

Linus och Micke

Etiketter