v.8 Full fart på de yngsta medan övriga tränar klockan och pluggar på inför prov

    Allmänt

Full fart med två avdelningar på förskolan. Totalt 13 små juveler som bygger, leker affär, pärlar, degar och tränar bokstäver och grundläggande matematik. 

Idag hade vi ett gäng som tyvärr var klara med sin vistelse här och åker hem i samband med sportlovet hemma, vilket innebär att vi minskar ner till två elevgrupper och en förskolegrupp. 

Då det var fullt upp förra veckan med både simträning, After school och friluftsdag så är det nu en liten paus under nästa vecka med happenings eller andra aktiviteter utanför skolan.

Fotbollen fortsätter dock, men nu tänker vi att vi kör lite spel på stranden nedanför Pinery på söndag. Så 17.00-18.00 är det alltså fotboll på stranden med matchspel för alla som vill i området. Kul om även ni vuxna vill ansluta på detta!

Onsdag 15.15-16.30 är det bollteknik på konstgräset med lite styrka/ aktiv vila.

Sammanfattar vad samtliga handledare nedan hade skrivit i sina texter:

Härligt jobbat allihopa och ha en trevlig helg!

Matsedel nästa vecka:  

Måndag: Gai Gatiam Tisdag: Spagetti och köttfärssås Onsdag: Panaeng med ris  Torsdag: Potatismos och korv

Marie

Förskolan 

Jag har äntligen startat igång min första vecka här för denna säsong. För de som känner igen mig så har jag varit här två säsonger tidigare. Jag har haft ansvar för de yngre barnen och våra aktiviteter har bestått av mycket vattenlek ute på vår lilla gård på baksidan. Det är härligt svalkande att få leka med vatten här i värmen. Vi har också passat på att gå ut på den stora gården medan de äldre barnen varit inne på sina lektioner och då har det blivit en hel del fotboll och andra bollekar, men även jaga.

Inomhus har barnen lekt med vår egengjorda play doh-deg samt ritat, både helt fritt men även på färdiga målarbilder. Där är målet att försöka hålla sig innanför strecken när man ritar, vilket kräver en hel del tålamod och koncentration. Det har också blivit mycket utklädning samt konstruktionslek med hjälp av olika material. 

Barnen har också fått gissa djur utifrån en förutbestämd bokstav samt fått några ledtrådar, med hjälp av programmet Djur med Julia. Genom programmet fick vi också lära oss mer om lemurer och kor. Nästa vecka är planen att starta igång ett litet ”temaarbete” om Thailands djur. 

4-5-åringarna har arbetat med bondgårdstema. Vi har lärt oss vad de olika familjemedlemmarna kallas och resultatet blev varsin bok om bondgården.

Cia och Ida

F-4

Vilken är en av de vanligaste frågorna i F-4? Svar: Hur långt är det kvar till rast/lunch? Skämt och sido, vi har arbetat hårt med klockan, med hel och halvtimme och kvartar hit och dit. Kunskaperna börjar sätta sig men den analoga klockan är klurig så träna gärna hemma när tillfälle ges. Förutom klockan så har många elever arbetat med kartor, väderstreck och världsdelar, något hela klassen också fått ta del av då det är en av sakerna vi tränat på i helklass. Förhöret av läsläxan (för de elever som har det) blev denna vecka framflyttad till måndag. Annars är det fortsatt fredagar som gäller som “förhörsdag”, men nästa vecka alltså förhör både måndag och fredag. 

Anders

4-5

Nu när 3-5 gruppen har haft sin sista vecka tillsammans ser vi fram emot att få blanda om lite i grupperna. Vi har annars jobbat på med våra planeringar som vanligt men också haft förmånen att ha Lise som pedagog i onsdags. Hon jobbade då bland annat med självkänsla och fördomar där eleverna fick utmana sina föreställningar om hur vi förväntar oss att man ska se ut om man till exempel är lärare, ekonom eller elektriker. Tack Lise! För att veckan skulle bli fullständig så avslutade vi veckoquizet med “gissa djurbajset”:) 

Micke

6-9

Gruppen arbetar på och anpassar sig, trots att det under den senaste veckan varit flera olika handledare i salen. I måndags hade Linus ansvaret innan han begav sig till Sverige och i onsdags hade vi förmånen att vara två handledare då Micke kom upp på besök. Micke kommer vara med nästa vecka då han tar med sig några av sina elever samt finnas där hela v.10 när jag (Björn) har semester. Förutom elevernas egna arbeten utifrån sina planeringar har vi haft en del gemensamma aktiviteter, som diskussioner kring begreppet rättvisa, övningar som stärker självkännedomen samt bokprat. Gruppen kommer även flytta in i ett nytt klassrum i huvudbyggnaden på måndagen för att finnas närmre övriga barn/ elever på skolan. Vi kommer alltså att få tillskott av några nya elever från grupp 4-5 och Micke som är handledare i gruppen kommer att vara med måndag och tisdag vilket innebär att vi blir två handledare och en smidigare övergång för de elever som nu byter grupp.

Björn 

Idrott

F-3

Den första lektionen gick i konditionens tecken. Stafetter, evighetsstafett och varianter av  klassikern “idioten” utfördes. Det värmer en idrottslärares hjärta när merparten av alla svettiga och trötta elever vid lektionens avslut säger “Hinner vi inte lite till?”. 

På andra lektionen tränade vi kastteknik. Vi tränade underarmskast, överarmskast, kasta prick och avslutade lektionen med en “kastlek”.  

Anders

4-9

Första lektionen handlade om samarbete och lagspel när vi körde multiboll tillsammans. Eleverna fick testa sin reaktionsförmåga när doppboll, fotboll och innebandy blandades i ett rasande tempo. Ledaren ropar t.ex. ut:

– “Tre mot tre innebandy!!”, och då gäller det för grupperna att lösa det.

Torsdagen handlade om taktik och kommunikation när vi körde “catch the flag”. 

Micke

Etiketter