Vi har under åren haft några elever som fått med sig skolpengen till oss.

Ta kontakt med din egen kommuns skolkontor och kolla hur de ställer sig till frågan? Samt hör av Er om ni önskar att vi styrker Er ansökan med ett intyg eller information om vår verksamhet.

Tidigare har det funnits vad vi vet elva kommuner som låtit eleverna helt eller delvis ta med sig sin skolpeng till Thailand.

Dessa kommuner är Ekerö, Gävle, Helsingborg, Härnösand, Jönköping, Nacka, Sollefteå, Sollentuna, Vellinge, Ystad samt Danderyd. Det viktiga är att vistelsen inte ska betraktas som varaktig, utan är en tillfällig vistelse, t.ex. 1-9 månader. Om man flyttar ner mer permanent, upphör kommunens eventuella skyldigheter.

Läs mer om varför det kan vara svårt att få med sig skolpengen eller i vissa fall att ens få beviljat “ledigt” om man önskar åka iväg under några veckor till Thailand genom att klicka på: Godkända av skolverket?

 

Vi har inte möjlighet att bekosta några försäkringar för eleverna.

Det är därför viktigt att du som förälder/ vårdnadshavare kollar upp ert barns försäkringsskydd i god tid innan ankomsten. Se till att ni har en giltig sjuk- och olycksfallsförsäkring för er resa. Oftast täcker hemförsäkringen ett reseskydd under de första 45 dagarna som går att förlänga vid längre vistelser.